Wat is een eigen verklaring?

 

Voor een praktijkexamen bij het CBR is een eigen verklaring van geschiktheid nodig. (Ook wel medische verklaring genoemd.) Daarvoor vul je eerst een Eigen verklaring op de site van het CBR in. Dat is een formulier met vragen over uw lichamelijke en geestelijke gesteldheid.

Nadat je dit formulier hebt ingevuld bevestigd je dit door middel van de leges via Ideal te voldoen.

 

Wanneer je één of meer vragen op de Eigen verklaring met ‘ja’ beantwoordt, is hoogstwaarlijk een onderzoek door een arts nodig. Deze arts moet dan een aantekening op de Eigen verklaring zetten. Bij bepaalde medische aandoeningen kan het CBR je voor nader onderzoek verwijzen naar een medisch specialist, zoals een oogarts of neuroloog. Blijkt uit de aantekening van de arts op de Eigen verklaring of uit het onderzoek van de specialist dat je geschikt bent voor het besturen van motorrijtuigen? Dan krijgt je hiervan zo snel mogelijk bericht. De meeste aanvragers worden geschikt verklaard. In een enkel geval worden aanvullende voorwaarden of beperkingen opgelegd.

 

Stuur de Eigen verklaring ruim op tijd in. Een verwijzing naar één of meer specialisten brengt namelijk wachttijd met zich mee. Het CBR streeft ernaar om alle aanvragen van een Verklaring van geschiktheid zo spoedig mogelijk af te handelen, met een maximumtermijn van vier maanden. Heb je nog vragen?

Neem dan gerust contact met me op!

cbr-banner