Rijopleiding auto

Hoe gaat de rijopleiding in zijn werk?

Regelmatig komt het voor dat er weinig tot geen sprake is van opbouw in de rijlessen, of waarbij de instructeur een inactieve rol speelt. Je vraagt je dan af wat je gaat leren, of je wel iets leert en wanneer je geheel kaar bent voor het praktijkexamen.

Bij Autorijschool Willemsen zal je dit niet overkomen. Ik werk gestructureerd volgens een lesplan. Stapsgewijs van makkelijk naar moeilijker worden alle onderdelen van het autorijden behandeld. Zo  zorg ik dat je goed, gestructureerd en veilig wordt voorbereid op jouw deelname aan het hedendaagse verkeer. Deskundige begeleiding en persoonlijke aandacht zijn bij mijn rijschool van groot belang.

Samen overleggen we over meer of minder lessen en wanneer je toe bent aan de tussentijdse toets (TTT) en het praktijkexamen. Op deze manier weet je altijd waar je aan toe bent en kom je financieel niet voor verrassingen te staan.

Voordat we met de rijlessen beginnen heb ik altijd een intakegesprek. Tijdens dit gesprek worden de wensen van de leerling besproken en leg ik de gehele procedure uit.  Hiernaast wordt er een lesovereenkomst opgemaakt.

Rijopleiding Rijschool Willemsen

Waar geef ik les?

Ik werk vanuit Heteren. Hierdoor kan ik rijles aanbieden in en rondom Arnhem en de aangrenzende gemeenten. Zo haal ik je onder andere op in Andelst, Arnhem, Driel, Ede, Elst, Heelsum, Herveld, Heteren, Randwijk, Renkum, Rheden, Oosterbeek, Velp, Wageningen, Wolfheze, Zetten.

Staat je woonplaats er niet tussen? Neem gewoon even contact met ons op!

Wil jij goed leren autorijden?

Schrijf je nu in

Tussentijdse toets (TTT)

De tussentijdse toets is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen. Het kan je helpen om eventuele nervositeit weg te nemen. Tijdens deze rijtest beoordeelt een examinator van het CBR je rijvaardigheid.

Tijdens de toets worden alle examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens de officiële exameneisen. De tussentijdse toets duurt even lang als een rijexamen. Na afloop van de toets krijg je een advies over de examenonderdelen waaraan je nog extra aandacht moet besteden. Als je de bijzondere manoeuvres in de tussentijdse toets (TTT) voor de auto goed uitvoert, krijg je vrijstelling voor dit onderdeel tijdens het eerstvolgend examen. Hierna kunnen we dan samen gericht je rijopleiding afronden.

Praktijkexamen

Wanneer je er klaar voor bent, plannen we samen in overleg het praktijkexamen bij het CBR locatie Arnhem.

Het praktijkexamen duurt circa 55 minuten en verloopt als volgt. Je maakt eerst kennis met de examinator. Deze legt je uit hoe je examen verloopt. Hij/zij vraagt je naar het ‘Zelfreflectieformulier’. Dit formulier bespreken jullie met elkaar na afloop van het examen.

De examinator controleert je identiteitsbewijs. Vervolgens doe je op het parkeerterrein een ogentest. Daarbij moet je het kenteken van een stilstaande auto kunnen lezen op een afstand van ongeveer 25 meter. Daarna stelt je examinator enkele vragen ter voorbereiding van de rit. Bijvoorbeeld over het checken van de banden, de lampjes op het dashboard en rij-hulpsystemen. Hierna begint de rit. Tijdens de rit rij je ongeveer 10 minuten, met gebruikmaking van het navigatiesysteem, zelfstandig naar een bepaalde bestemming. De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden. Daarnaast kijkt hij of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers.

De examinator let onder andere op:

  • voertuigbeheersing
  • kijkgedrag
  • voorrang verlenen
  • inhalen
  • in- en uitvoegen
  • rijden op kruispunten en rotondes
  • bijzondere verrichtingen

Helemaal foutloos hoeft niet, het gaat om het totaalbeeld. Belangrijk is hoe je reageert op het overige verkeer en of je de situatie meester bent. Direct na afloop van de rit krijg je in het CBR-examencentrum te horen of je geslaagd bent.

Rijschool machtigen

Voor het aanvragen van de tussentijdse toets en/of het praktijkexamen, is het noodzakelijk om Autorijschool Willemsen hiertoe machtigen. Dit doe je via de site Mijn CBR waarvoor je je DigiD-code nodig hebt. Heb je nog geen DigiD-code dan kun je deze aanvragen via www.DigiD.nl. Na circa vijf dagen heb je dan deze code in huis.

Het CBR registratienummer van autorijschool Willemsen is: 7988U7

In overleg wordt de tussentijdse toets en/of het praktijkexamen door de rijschool bij het CBR aangevraagd. Direct nadat de aanvraag door het CBR is goedgekeurd ontvangt de leerling hiervan een bevestigingsmail van het CBR.

Wat is een eigen verklaring?

Voor een praktijkexamen bij het CBR is een eigen verklaring van geschiktheid nodig. Ook wel medische verklaring genoemd. Daarvoor vul je eerst een eigen verklaring op de site van het CBR in. Dat is een formulier met vragen over uw lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Nadat je dit formulier hebt ingevuld bevestigd je dit door middel van de leges via iDEAL te voldoen.

Wanneer je één of meer vragen op de eigen verklaring met ‘ja’ beantwoordt, is hoogstwaarlijk een onderzoek door een arts nodig. Deze arts moet dan een aantekening op de eigen verklaring zetten. Bij bepaalde medische aandoeningen kan het CBR je voor nader onderzoek verwijzen naar een medisch specialist, zoals een oogarts of neuroloog. Blijkt uit de aantekening van de arts op de Eigen verklaring of uit het onderzoek van de specialist dat je geschikt bent voor het besturen van motorrijtuigen? Dan krijgt je hiervan zo snel mogelijk bericht. De meeste aanvragers worden geschikt verklaard. In een enkel geval worden aanvullende voorwaarden of beperkingen opgelegd.

Stuur de eigen verklaring ruim op tijd in. Een verwijzing naar één of meer specialisten brengt namelijk wachttijd met zich mee. Het CBR streeft ernaar om alle aanvragen van een Verklaring van geschiktheid zo spoedig mogelijk af te handelen, met een maximumtermijn van vier maanden. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met me op!

Wil jij goed leren autorijden?

Schrijf je nu in