Theorie

Theorieles

Je kunt nu vanaf 16 jaar theorie-examen doen bij het CBR. Rijschool Willemsen werkt met theoriepakketten voor zelfstudie.

Met gebruikmaking van het theoriepakket dat wij je kunnen aanbieden (gratis bij minimaal 10 rijlessen) kun je jezelf geheel voorbereiden op het theorie-examen. Dit theoriepakket bestaat uit een theorieboek, een motivatieboek, een examenboek, en online examentraining waarmee je 10 uur lang soortgelijke vragen kunt maken welke je op het theorie-examen kunt verwachten.

Ook kun je een theoriedag bij diverse opleiders gaan volgen.

Gratis theoriepakket

Iedere nieuwe leerling ontvangt bij inschrijving van minimaal 10 rijlessen, nadat onze lesovereenkomst getekend is en de eerste betaling heeft plaats gevonden, gratis een theoriepakket.

Dit theoriepakket bestaat uit:

$

Theorieboek

$

Motivatieboek

$

Examenboek

$

Online 10 uur examentraining

Theorie-examen

Hoe verloopt het theorie examen?

Op het theorie-examen krijg je 65 vragen, verdeeld over 25 gevaarherkenningsvragen, 12 vragen over verkeersregels (kennis) en 28 vragen over verkeersinzicht (kennis+). Dit zijn ja/nee vragen, meerkeuzevragen en vragen waar je zelf een getal moet invullen.

Om te slagen, moet je minimaal 13 van de 25 vragen over gevaarherkenning én minimaal 35 van de in totaal 40 vragen over verkeersregels en verkeersinzicht goed beantwoorden. Het examen duurt in totaal drie kwartier. Daarna krijg je binnen een kwartier van een medewerker van het CBR de uitslag.

Theorie-examen reserveren

Het theorie-examen kun je op verschillende dagen en tijden afleggen in één van de circa dertig theoriecentra van het CBR. Rijschool Willemsen kan het theorie-examen voor je reserveren bij het CBR. Je kan dit ook zelf doen via www.cbr.nl.

Wil jij goed leren autorijden?

Schrijf je nu in